Αρχές Μαρτίου νοτιοανατολικά της Κρήτης πιάστηκε σε δίχτυα επαγγελματία ψαρά ένα νέο είδος ψαριού που μπήκε στην χωρά μας τα τελευταία 2 περίπου χρόνια, ο λόγος για το λεοντόψαρο «leon fish» ή λιονταρόψαρο ένα ψάρι που με την πρώτη μάτια θα καταλάβεις αμέσως ότι ανήκει στην ομάδα τον πετρόψαρων μοιάζει πολύ με την σκορπίνα με διάφορα τα μεγάλα αγκάθια που καλύπτουν όλο του το σώμα.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη που κολυμπούν στις θάλασσες αυτού του πλανήτη. Παρότι βρώσιμο, αν κάποιον τον τρυπήσουν τα αγκάθια του, και στη περίπτωση που είναι αλλεργικός, το τσίμπημα θα είναι θανατηφόρο.

Στην περίπτωση που δεν είναι κάποιος αλλεργικός, το τσίμπημα του πονάει τρομερά και ο πόνος διαρκεί ακόμα και μήνες. Μάλιστα λέγεται πως ψαράδες έφτασαν στο σημείο να κόψουν το χέρι τους από το αφόρητο πόνο όταν τρυπήθηκαν από τα δηλητηριώδη αγκάθια του.

Το λεοντόψαρο τρέφεται αποκλειστικά με γόνο ενώ το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν έχει κανένα φυσικό εχθρό εκτός από τον άνθρωπο. Μάλιστα στις ακτές της Αμερικής που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια, το κράτος επιδοτεί με το κομμάτι κάθε λεοντόψαρο που αλιεύεται ενώ υπάρχουν οργανώσεις που ψαρεύουν το λεοντόψαρο και ταΐζουν καρχαρίες.

Ο λόγος είναι για να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να προσθέσουν αυτό το είδος στην τροφική συνήθεια του καρχαρία καταπολεμώντας έτσι την αλόγιστη αναπαραγωγή του.