Αν αναρωτιέστε “εάν υπάρχουν ιδανικές ημέρες και ώρες ψαρέματος;” η απάντηση που θα σας δίναμε εμείς είναι πως…ΝΑΙ! Εάν τώρα το επόμενο ερώτημα ήταν για το “ποιες είναι αυτές;” Τότε ακριβής απάντηση δεν υπάρχει! Και δεν υπάρχει, διότι ως γνωστόν, ο υδροβιότοπος δεν έχει ακριβές ωράριο!

Μπορούμε όμως να προσδιορίσουμε με βάση την θέση της Σελήνης και των παλιρροιακών φαινομένων τις μετακινήσεις των ψαριών έτσι ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο ψάρεμά μας. Γιατί συμβαίνει αυτό;… Διότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, δίνει τη δυνατότητα στα ψάρια να μετακινηθούν σε βοσκοτόπια που πριν δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, η δε κάθοδος της στάθμης, τα υποχρεώνει να μετακινηθούν για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, σε βαθύτερα ή πιο ασφαλή νερά.

Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω είναι για την καλύτερη αξιολόγηση του φαινομένου όσο αφορά την ημέρα. Όσον αφορά την ακριβή ώρα, χρησιμοποιείστε τον επίσημο πίνακα της Tide-forecast ανάλογα με την περιοχή που σας δίνουμε παρακάτω! Συνδυάστε την Ιδανικότερη ημέρα με την ιδανικότερη ώρα και… ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!